İSTANBUL / BEYOĞLU - Galatasaray Ortaokulu

Nis

7 Nisan Kişisel Verileri Koruma Günü ile ilgili sınıflarımızda etkinlikler düzenlendi.Kişisel Verilerimizin korunmasının önemi yapılan etkinlikler ile vurgulandı.

VİVE LA FRANCOPHONİE !

Comme chaque année, les élèves de Galatasaray se sont rendus au collège de Petit Prince afin d’y fêter la francophonie.

Félicitations à tous nos chanteurs, musiciens et poètes!!

Yaşasın FRANKOFONİ!

Galatasaraylı öğrenciler her yıl olduğu gibi bu yıl da Fransızca konuşulan Dünyayı kutlamak için Küçük Prens Okuluna gitti.

Tüm şarkıcılarımızı, müzisyenlerimizi ve şairlerimizi tebrik ederiz

Mrt

Galatasaray İlkokulu ve Ortaokulu olarak  18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılı ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü programı düzenlendik. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

8.sınıflarımız, şubat ayında okudukları Dört Kozalak adlı kitabın yazarı Karin Karakaşlı ile çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Mrt

Ülkemizin bağımsızlık sembollerinden biri olan, Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve Osman Zeki Üngör tarafından bestelenen, milletimizin ve ordumuzun ruhunu derinden etkileyen ve Milli mücadele ruhuyla savaşın kazanılmasını sağlayan marşımızın kabulünün üzerinden 103 yıl geçti. Vefatının 88.yıl dönümünde Mehmet Akif’i anmak ve İstiklal Marşı’nın 103.yaşını kutlamak amacıyla törenimizi gerçekleştirdik.”Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” (M.Akif Ersoy)

Mrt

Le week-end du 9 et 10 mars, l'école Tevfik Fikret D'Ankara a accueilli plusieurs établissements pour sa 4ème édition du MAFNU.

11 élèves de 7ème ont participé à cet événement. Nos délégués en herbe ont pu partager leurs idées sur le thème de "l'eau pour tous".

L'une de nos élèves a aussi eu le plaisir de recevoir le prix de "l'excellence" dans son comité des benjamins.

Félicitations à tous et à toutes!!!

Ankara Tevfik Fikret Okulu, 09-10 Mart tarihlerinde MAFNU'24 etkinliği kapsamında bir çok kurumu ağırladı. Etkinliğe 7.sınıflarımızdan 11 öğrenci katıldı ve ''Herkes İçin Su'' temasıyla ilgili fikirlerini paylaşma fırsatı buldu. Bir öğrencimizde  ''Mükemmellik''  ödülünü almanın mutluluğunu yaşadı. Etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

6.sınıflarımız, şubat ayında okudukları Kibirli Sözcükler Kasabası adlı kitabın yazarı sayın Mehmet Solmaz’la Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda keyifli bir sohbet ve imza etkinliği gerçekleştirdi.

Şbt

Trafik kurallarını bir kez daha tekrarladığımiz Topkapı Trafik Parkuru gezimiz hem eğitici hem de eğlenceli bir gezi  oldu. Matematik Öğretmenimiz Musa Çağirgan denetiminde 5/B ile yapılan gezide, trafik kurallarına uymanın  hayat kurtardığını ve önemini bir kez daha görmüş olduk.

Şbt

Öğretmenlerimiz Zeynep YÜRÜKER ve Derya ŞENCAN ile birlikte 8. sınıflarımız sömestir öncesi  Pera’da bulunan “Minoa Kitap Kafe”ye gittiler.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir hafta boyunca yaptığımız etkinliklerle kutladık.100. yaşında Cumhuriyetin bize kazandırdıklarını  ve onu bize kazandıran Ulu Önder Mustafa Kemal ATATURK 'u minnetle andık.

"Emanetin Emin Ellerde " dedik ve daha nice yüzyıllar koruyacagimiza olan inancımızla , Cumhuriyetimizin 100.yaşı kutlu olsun!

Ekm

19 Ekim 2023 günü ada vapuruna atlayıp Burgazada’ya ayak bastığımız anda bizi karşılayan Sait Faik Abasıyanık heykeline selam verip ömrünün son 16 yılını geçirdiği evine doğru yola koyulduk.Bugün Sait Faik Abasıyanık Müzesi olan evini ziyaret ederek bahçesinde yazarın özel hayatı,edebi kişiliği ve öyküleri hakkında sohbet ettik. Adadan ayrılırken akıllarımızda şu satırlar kaldı:

“Dünyayı güzellik kurtaracak.

Bir insanı sevmekle başlayacak her şey…”

Eyl

Galatasaray Ortaokulu olarak 2023-2024 Egitim-Ögretim Yılınin açılışını  Galatasaray  Lisesinde yapılan tören ile yaptık .Törende Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Reşat DABAK, Okul Müdürümüz Ferda ÖNENGÜT YAPAR, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı Sayın İnan KİRAC, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Dursun ÖZBEK, Galatasaray Derneği Başkanı Sayın Fidel BERBER yer aldılar. Tüm öğrencisi, öğretmeni ve çalışanlarıyla birlikte büyük coşkuyla başlayan yeni eğitim öğretim yılımızın başarılı, mutlu geçmesini dileriz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı lise müdürümüz Sayın Prof. Dr. H. Murat DEVELİOĞLU,  Galatasaraylılar Derneği Başkanı Sayın Fidel BERBER, Galatasaray Lisesi Müdür Başyardımcısı Sayın Sabriye AÇIKALIN ve çok kıymetli müdür yardımcılarının katılımı ile kutlandı.